Press "Enter" to skip to content

Her får du den bedste storbyferie

Man kan vist roligt kalde danskerne for storbyfans. I hvert fald er det blevet meget populært at rive en weekend ud af kalenderen og tage på storbyferie.

Du får da også mange forskellige oplevelser i de europæiske storbyer, og så kan du komme dertil på få timer, fra du tager hjemmefra til du tjekker ind på hotellet.

Tag med StorbyfanMen hvilken storby skal du så vælge? Det kommer helt an på, hvad du vil opleve.

Nogle byer er gode til en ting, mens andre udmærker sig på andre områder.

De fleste storbyer har spændende seværdigheder. Der er dog nogle, som udmærker sig i forhold til andre.

En by som London er svær at komme udenom, når talen falder på seværdigheder. Paris og Rom har også deres andel

Kig sydpå

Vil du have god mad, så kig sydpå mod Paris, Barcelona og Rom. Du kan dog også rent faktisk kigge mod vest til London. Britisk mad er jo ellers ikke ligefrem berømt, men de seneste år er der kommet en række ny kokke frem på den engelske scene. Og så er der jo også alle de etniske restauranter.

Skal det være billigt er det i stedet en god idé at kigge mod øst – nærmere betegnet mod de gamle østlande. Her kan danskerfavoritten Prag stadig byde på gode priser. Og det samme kan f.eks. Budapest.

Trænger du til lidt sol og varme i det tidlige forår, så er Barcelona helt klart anbefalelsesværdig. Her kommer foråret meget tidligere, og det kan du jo så passende nyde fra en fortovsrestaurant.

En by, der ikke er blevet nævnt, er Berlin. Byen har lidt af det hele: mad, kunst, kultur og spændende seværdigheder. Faktisk er det eneste, som byen nok ikke har, sol i det tidlige forår.